Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bulgur a reformkonyhában képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Bulgur a reformkonyhában - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Bulgur a reformkonyhában
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bulgur és bulgursaláta

Bulgur és bulgursaláta

A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék: a még éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként. A bulgur (nálunk búzatöret néven kapható nagyobb bevásárlóközpontokban, bioboltokban, illetve keleti, török vagy arab boltokban) lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma. 100 gramm nyers bulgur a következőket tartalmazza: - energiatartalom: 360 kCal (1500 kJ) - fehérje: 12,5 g - élelmi rost: 8 g - szénhidrát: 69 g - zsír: 1,75 g

Bulgur fasírtgolyók

Bulgur fasírtgolyók

Vegetáriánus étel - hozzávalók 4 személy részére) 25 dkg bulgur 2 közepes padlizsán 2 gerezd fokhagyma 1-2 tk. nyilgyökér por (ez az a fehér por, ami olyan mint az étkezési keményítő,ha nincs akkor vele helyettesíthető) 1 nagy fej vöröshagyma 1/2 tk. szegfűbors (őrölt) 1/2 tk koriander (őrölt 1 piros chilipaprika A bulgurt egy tálba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és 20 percig áztatjuk. Ha még keménynek találjuk még pároljuk pár percet. (én úgy emlékszem rá, hogy ezt mi rögtön megfőztük.) A padlizsánt megmossuk, kockázzuk, párolhatjuk, de süthetjük is olajban (mi pároltuk vizben, majd pépesítettük).

Csípős paradicsomos bulgur saláta

Csípős paradicsomos bulgur saláta

Egyik nagy nyári kedvenc nálam is a tabbouleh, egyetértek Rolller-rel, szintén kegyetlen mennyiségeket el bírok belőle pusztítani. Hasonlóan készítem, annyi különbséggel, hogy imádom a petrezselymet is, úgyhogy nálam rengeteg kerül bele, meg menta és koriander is (utóbbi azt hiszem nem annyira autentikus). A kisir a libanoni tabbouleh török változata és alapvetően két dologban különbözik: 1. sokkal kevesebb petrezselyem van benne ( az igazi libanoni tulajdonképpen egy hatalmas adag petrezselyem, a többi csak kiegészítő), 2. paradicsompürét tesznek hozzá, amitől piros színe lesz és chilipaprikát, így az íze is kicsit más és csípős.

Napraforgós bulgur

Napraforgós bulgur

Az alábbi recept egy igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető köret. Hozzávalók: 20 dkg bulgur 2 ek napraforgómag 1 mk só Elkészítése: A bulgurt megmosom, majd másfélszeres vízben a sóval együtt felteszem főni.

Tuti menü