Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csicseriborsós ételek képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Csicseriborsós ételek - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Csicseriborsós ételek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Csicseriborsó főzelék zellerrel

Csicseriborsó főzelék zellerrel

Először egy biokonyha étlapján olvastam, majd megkóstoltam, és végül saját magamnak is elkészítettem. Nagyon laktató, zamatos főzelék. hozzávalók 4 főre 1 bögre csicseriborsó 1 db közepes zeller 3 dl kecske joghurt 2 ek liszt 1 tk só 1 db babérlevél 1/2 cs petrezselyemzöld

Csicseriborsó krém

Csicseriborsó krém

Hozzávalók: 30 dkg csicseriborsó 10 dkg vaj vagy margarin 1 fej vöröshagyma, vagy több gerezd fokhagyma mustár só bors petrezselyem Elkészítés: Elkészítése : A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük (kb 50 perc).

Csicseriborsó krémleves

Csicseriborsó krémleves

Néhány hete az egyik bolt biopolcánál egy zacskó csicseriborsó landolt a kosaramban. Még soha nem ettünk csicseriborsót, így épp ideje volt. Fogalmam sem volt, mit fogok vele kezdeni, de úgy gondoltam, majd csak megjön az ihlet. Tegnap megjött: levest főzök. Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó 2 l víz 1 dl tejszín 1 krumpli 1 fej vöröshagyma só, bors, szerecsendió

Csicseriborsó saláta

Csicseriborsó saláta

Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc. Hozzávalók 1. 700 g csicseriborsó 2. 1500 g burgonya 3. 500 g vöröshagyma (apró) 4. 5 gerezd fokhagyma 5. 100 ml olívaolaj 6. 1000 g paradicsom 7. ízesítésként konyhasó, kakukkfű, őrölt bors

Falafel - csicseriborsó fasírt

Falafel - csicseriborsó fasírt

A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, néhány órára vagy akár egész éjszakára. Másnak leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra őröljük. Hozzáadjuk a tojást, a vöröshagymát ...

Hirdetés
Hat érv a csicseriborsó mellett

Hat érv a csicseriborsó mellett

Bab, lencse, csicseriborsó - a téli hónapokban úgy kéthetente biztos összefutunk velük. De hogy ez utóbbit is megszeressétek, ahhoz a mi Tominkat hívtuk segítségül. A babot és a lencsét már ismeritek, de a receptek mellé álljon itt egy mini csicseri-enciklopédia, hogy még jobban elmélyülhessetek abban, miért is életmentő ez a finomság. 1. A téli hónapokban testünknek szüksége van a meleget adó, tápláló, ugyanakkor változatos ételekre, arról nem is szólva, hogy az ünnepi trakta előtt és után jólesnek gyomrunknak a pihentető, rostban gazdag fogások - a csicseriborsó minden szempontból tökéletes választás. 2. A csicseriborsó - vagy más néven bagolyborsó - íze lényegesen különbözik az általunk ismert hüvelyesekétől: kellemes, dióra emlékeztető az aromája. 3. Ez a növény a régmúltban sok embert mentett meg az éhhaláltól, Elő- és Közép-Ázsiában a mai napig fontos élelmiszer maradt. Főleg azokon a területeken nagyon népszerű, ahol alig tudják megfizetni a húst, hiszen rendkívül magas a fehérjetartalma - ami, akárcsak a tönköly esetében, értékesebb, mint az állati eredetű.

Magyaros csicseriborsó fasírt

Magyaros csicseriborsó fasírt

Hozzávalók 10-12 fasírthoz: 20 dkg csicseriborsó, víz, 2 tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt piros paprika, csipet őrölt kömény, morzsa, vagy búzacsíra, 1 tk sütőpor, zsiradék a sütéshez A csicseriborsót áztassuk be egy egész éjszakára. Másnak egy turmixban, vagy tálas aprítóban a zöldségekkel, és a tojásokkal együtt aprítsuk le amennyire csak lehetséges.

Zöldséges csicseriborsó leves

Zöldséges csicseriborsó leves

Zöldséges csicseriborsó leves recept, receptek babérlevél biomargarin csicseriborsó ételízesítő karfiol paradicsom petrezselyem sárgarépa só szerecsendió zeller zöldpaprika levesek Zöldséges csicseriborsó leves Hozzávalók 4 személyre: 80 g csicseriborsó 1 kk. ételízesítő por Babérlevél 130 g karfiol 1 szál sárgarépa 1 tő zeller 1 cső sárga színű zöldpaprika 1 csokor petrezselyem 3-4 szem paradicsom friss majoránna 25 g biomargarin Só reszelt szerecsendió

Tuti menü