Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészséglevek házilag képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Egészséglevek házilag - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Egészséglevek házilag
Keresés
Találatok száma - 10 db
Banános avokádó juice

Banános avokádó juice

Banános avocadó juice - Hozzávalók: 2 személyre: 2 db banán 1 db érett avokádó 2,5 dl tej 1 evőkanál méz Elkészítés: Az elkészítése nagyon egyszerű. További információért látogasd meg a portált.

Búzafű és búzafűlé házilag

Búzafű és búzafűlé házilag

A rejtélyes Búzafű! A búzafű nem gyógyszer. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! Mindenkire egy kicsit másképp hat. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből. Igen intenzíven méregtelenít, 2-3 nappal a búzafű lé fogyasztása után erősebb szagú, zavaros és sűrűn előforduló vizeletre számíthatunk. Székletünk hígabb lesz, de nem kell egész napos hasmenéssel küszködni. A sejtekben lerakódott méreganyag bekerül a véráramba, és folyamatosan ürül a vizelettel, széklettel, bőrön keresztül. A méregtelenítési tünetek alatt nehezen viselhető a búzafű lé szaga, ezért a véráramba került méreganyag felelős. A szervezet folyamatos tisztulásával meg fog szűnni ez az érzés. Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésén túljutunk, már csak pozitív hatásokat észlelhetünk. Súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás, betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás lesz a jellemző. A búzafű magas klorofiltartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert magas enzim- és fehérjetartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak. Csak frissen és éhgyomorra igyuk, fél óra múlva lehet folyadékot inni, később ehetünk.

Egészséges italok

Egészséges italok

Egészséges italok Az emberi szervezet számára a szükséges napi folyadékmennyiség átlagosan 2-3 liter. Milyen italokkal fedezhetjük folyadékigényünket? Szervezetünk legfontosabb alkotóeleme a víz, hisz testünk kb. 2/3-át teszi ki. Naponta egy felnőtt embernek átlagosan 2-3 liter vízre van szüksége, de nagy melegben vagy fizikai aktivitás következtében akár 4 liter is elengedhetetlen lehet. Megfelelő mennyiségű víz fogyasztása létfontosságú, mivel hozzájárul szervezetünk méregtelenítéséhez, részt vesz az emésztési folyamatokban, megfelelő vérnyomást biztosít, javítja a keringést, védi vesénket. Sose feledkezzünk meg az elegendő mennyiségű folyadék beviteléről, hiszen ha kevesebbet iszunk a szükségesnél, fejfájás, gyengeség, fáradékonyság is felléphet, és koncentrációs képességünk is csökkenhet.

Egészséges italok zöldségből, gyümölcsből

Egészséges italok zöldségből, gyümölcsből

A nyersen kipréselt zöldségek lehűtött leve nagyon üdítő és vitaminokkal teli.A jól megmosott zöldségeket vágják fel darabokra, majd préseljék ki. A jól lehűtött uborkalevet fele-fele arányban ásványvízzel hígítva érdemes üdítőitalként fogyasztani. A nyersen kipréselt zöldségek lehűtött leve nagyon üdítő és vitaminokkal teli. A jól megmosott zöldségeket vágják fel darabokra, majd préseljék ki. A léhez kevés citromlevet tanácsos keverni, hogy ne barnuljon meg, így az íze is pikánsabb lesz. Aki nem szereti a savanyú ízeket, kevés cukorral, mézzel vagy édesítőszerrel kissé enyhítse, azonban az italt nem szabad túlságosan megédesíteni, mert akkor már nem üdítő, inkább émelyítő lesz. Finom ízű lé préselhető sárgarépából, ami mézzel, csipetnyi sóval és citromlével ízesíthető.

Frissítő koktélok zöldség- és gyümölcslevekből

Frissítő koktélok zöldség- és gyümölcslevekből

Frissítő koktélok...zöldség- és gyümölcslevekből gyümölcslé Sokszo r hallhatunk lékúrákról, léböjtökről, de hogy milyen alapanyagokból készült levek kellenek hozzá, azt kevesen tudják. Ezek a nyáron üdítő, télen tápláló levek nem csak böjtölésre jók, és nem csupán fogyó- és tisztítókúrák alapanyagai lehetnek. Kiemelkedő szerephez jutnak az alternatív gyógyászatban és az egészséges táplálkozás mindennapi kiegészítésére is használhatjuk őket, különböző betegségek megelőzésében is. A zöldség- és gyümölcslevek a szervezet számára könnyen hozzáférhető, természetes vitamin- és ásványianyag-források, amelyeket kellemes ízűk és zamatuk miatt könnyen megszerethetünk. Az egészséges bio zöldség- és gyümölcslevek szakértője már Magyarországra is elérkezett, például Dr. Steinberger leveit egyre többen kedvelik, s kezd fellendülni a hazai biolevek előállítása is.

Hirdetés
Hűsítő gyümölcslé recept

Hűsítő gyümölcslé recept

Hozzávalók: 25 dkg. eper, 25 dkg. piros ribizli, 25 dkg. málna, 25 dkg. érett sárgabarack, 30 dkg. porcukor, 7 dl. fehér bor, 2 dl. víz, 1 egész citrom leve. A tálaláshoz citromkarika, jégkocka. Elkészítés: A megmosott gyümölcsöket kézzel összetörjük, a porcukorral meghintve, vizet aláöntve jól összekeverjük.

Provanszi zöldségital

Provanszi zöldségital

Fogyókúrában zsírszegény tejjel (1,5%) készítsük el. Fűszertartalma miatt érzékeny gyomrúaknak, fekélybetegségben szenvedőknek nem ajánlhatom. Hozzávalók: 1 kisebb cukkini 1 piros húsú paprika 1 gerezd fokhagyma 1 kisebb vöröshagyma 1-1 ágacska friss majoránna és kakukkfű fél csokor petrezselyem késhegynyi provanszi fűszerkeverék néhány csepp citromlé 2 dl natúr joghurt 2 dl tej só, őrölt fehérbors

Rizstej, zabtej, mandulatej

Rizstej, zabtej, mandulatej

"Tej helyett rizs-, szója- vagy zabtej A rizslisztből készült tejpótló szer színe és állaga az eredeti tehéntejre emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy sokkal krémesebb az íze. További előnye ennek a tejnek, hogy a tehéntejre allergiások is fogyaszthatják. A rizstej tárolása felbontott állapotban sem igényel hűtést, ha egy-két nap alatt elfogy, de hűtőben akár egy hétig is eltartható. A szójatej szójababból készül, állaga zsírszegény tejre emlékeztet. Zsírosabb és nehezebb a rizstejnél, hűtést igényel. A zabból előállított zabtej állaga a rizstejhez hasonló. "

Vitamin italok

Vitamin italok

Bizonyos helyzetekben egy-egy vitamin, nyomelem fogyasztásának kiemelt szerepe van, ilyenkor jó, és nem mellesleg kellemes megoldás, ha frissen facsart és turmixolt gyümölcs- és zöldségleveket iszunk.

Hirdetés
Zabtej

Zabtej

Hozzávalók: 3 evőkanál zabpehely, 1 csipet tengeri só, méz, 1/2 liter víz Elkészítés: A zabpelyhet szárazon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Megsózzuk, ízlés szerint mézzel ízesítjük. 5-10 percig főni hagyjuk és végül az egészet összeturmixoljuk.

Tuti menü