Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kölest tartalmazó ételek képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Kölest tartalmazó ételek - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Kölest tartalmazó ételek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Bioköles currys zöldségraguval

Bioköles currys zöldségraguval

A biokölessel való ismerkedésemről már írtam korábban itt. Most ismét a kuszkuszt helyettesítettem vele, egyrészt mert olcsóbb, másrészt, mert könnyebben beszerezhető, legalábbis számomra. A recepthez a kiindulási alap a Fakanál márciusi száma volt, az ottani receptet alakítgattam. Aki szereti a curryt meg a zöldségeket, annak biztos ízleni fog. De curry helyett készíthető bazsalikommal vagy más zöldfűszerrel is, csak akkor kicsit ratatouille-os beütése lesz. Én egyébként kicsit féltem a paradicsom és a curry találkozásától, ezért kicsiben leteszteltem, mielőtt az egészet beízesítettem volna, de passzoltak egymáshoz, nem volt baj.

Köles juhtúróval

Köles juhtúróval

Hozzávalók: 40 dkg köles, 15 dkg juhtúró, 1 fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só, olaj Elkészítés A kölest kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel.

Köles koch

Köles koch

Köles koch 1 csésze bio hántolt kölest jól átmostam, majd négyszeres mennyiségű tejjel feltettem főzni, tettem bele egy kiskanálnyi Flóra light margarint, 1 zacskó bourbon vaniliás cukrot, 1 evőkanál barna cukrot és mokkáskanálnyi szárított citromhéjat, ezekkel a kölest sűrűre főztem, majd lehúztam a tűzhelyről és raktam bele még egy kanálnyi vajat, 2 evőkanál barna cukrot, 10 dekányi aranymazsolát (ezt is jól megmosva), hagytam hűlni.

Köles körözött

Köles körözött

Ugyanolyan ízhatású, mintha túróból készült volna. Hozzávalók 100 g köles 1/2 tk só 1 közepes fej lilahagyma 1 tk pirospaprika 1 tk őrölt köménymag 1 tk mustár 1-2 ek tejföl 50 g vaj Elkészítés A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk, és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a pirospaprikával, köménymaggal, mustárral és a tejföllel. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a kihűlt kölest.

Kölesről néhány szó

Kölesről néhány szó

Köles - A hajhullás ellenszere: A köles a legrégebben termesztett gabonánk. Most kiderült, hogy nagyon hatékonyan használható a diffúz hajhullás ellen. Tények és receptek. Hogyan fogyaszd? Két receptet is találsz az oldalon: köles-zeller fasírt, kölessült

Hirdetés
Kölestúrós reform palacsinta

Kölestúrós reform palacsinta

Fantasztikusan finom megoldást találtam a túró helyettesítésére: kölesből túrót készítettem. Annyira finom volt, hogy a sima túrót is talán lepipálja. A palacsinta pedig reform változatban készült: zabpehelylisztből és teljes kiőrlésű tönkölylisztből. Ízre fenomenális, nem a hagyományos-natúr reformkajákat juttatja az ember eszébe, hanem egy az egyben mint a sima palacsinta persze egészségesebb kivitelezésben. Cukormentes!

Lengyel Judit köles receptjei

Lengyel Judit köles receptjei

Köles krokett, Spenótos kölesburger, tökmagos köles vagdalt, káposztás köles pogácsák, Ízelítő: Köles krokett Hozzávalók: 1 csésze köles (Föld/Víz/semleges), 5 csésze víz, 1 fej vöröshagyma (Fém/ frissítő), 4 gerezd fokhagyma (Fém/frissítő), 4 szelet kenyér (Föld/hűtő), 2 ek olívaolaj (Föld/ frissítő), 1 csokor petrezselyemzöld (Fa/semleges), 2 ek rozmaring (Tűz/melegítő), 1 kk kakukkfű (Fém/melegítő), 1 kk tengeri só (Víz/melegítő), 1 szál reszelt sárgarépa (Föld/Víz/ semleges), fél reszelt zeller (Tűz/Fém/semleges), 1 mk őrölt bors (Fém/melegítő), 2 ek liszt, Elkészítése: A kölest ötszörös vízben feltesszük főni. Amikor kihűlt, akkor hozzáadjuk a hagymákat, reszelt répát, és a többi hozzávalót, jól összekeverjük, kis golyókat formálunk, és bő forró olajban kisütjük.

Morzsóka köles receptjei

Morzsóka köles receptjei

Mézes kókuszos köles és spárga paprikás kölessel A múltkori köleses bejegyzésem után kérdeztetek a kölesről és a felhasználás lehetőségeiről. Végre összkaptam magam és ezt az édességet sikerült kreálnom. A férjem véleménye a következő volt róla: Kicsim! Ez hibátlan volt! Nagyon örültem a dícséretnek, bár máskor sem fukarkodik vele, de ha valami kis kivetnivalót talál, akkor azt szerencsére megmondja, hogy legközelebb tudjak finomítani a recepten. Az egyetlen hibája az volt a dolognak, hogy sütés közben egy kicsit legondolkodtam azon, hogy vajon miért is 30 fokos melegben kell nekem sütőben készülő dolgokkal kisérleteznem?! Így sikerült az amúgy is meleg lakást még jobban felfűtenem. De megérte! A receptet a török és arab, szószerint mézédes édességek ihlették. A szívem csücskei ugyan nem ezek a keleti nyalánkságok, de elégedett voltam a végtermékkel.

Póréhagymás köleskása

Póréhagymás köleskása

Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg hántolt köles 3 evőkanálnyi extraszűz olívaolaj (vagy ugyanennyi sáfrányos szeklice olaj) 5 dkg vékony karikára vágott póréhagyma 10 dkg hámozott, kockára vágott padlizsán (kb. fél padlizsánnak felel meg) 1 db zöld, édes csöves paprika 3 db hámozott, kockára vágott paradicsom 1/4 mokkáskanálnyi őrölt babérlevél 1/2 mokkáskanálnyi durvára őrölt feketebors 1 mokkáskanálnyi morzsolt oregano 1 teáskanálnyi ételízesítő 1 teáskanálnyi só 4 mérőcsészényi (4x2 dl) víz a kész köleskása tetejére: egy csokor friss petrezselyemzöld, apróra vágva 2 dkg hagymacsíra 5 dkg mungóbabcsíra A hozzávalókat tegye a kukta belső edényébe. Öntse fel a megadott mennyiségű vízzel. A menüből válassza ki a Rice cooking programot. Indítsa el a főzést a Start/cancel gomb benyomásával.

Hirdetés
Sajtos kölesfasírt medvehagymával

Sajtos kölesfasírt medvehagymával

Hozzávalók 3-4 főre: kb. 15 dkg köles, bő 1-1,2 l víz, só, 1 tojás, 15 dkg trappista sajt, 2 púpos tk medvehagyma olajban eltéve (vagy aprított, friss medvehagyma), , 2-3 szál újhagyma, étkezési búzacsíra A kölest mossuk át, majd a sós vízben főzzük meg kásának. Akkor jó, ha ragacsos, és teljesen összeáll. Amikor megfőtt, hűtsük langyosra. A sajtot reszeljük le. Az újhagymát aprítsuk nagyon apróra. Egy tányérba tegyünk pár ek étkezési búzacsírát, ebbe fogjuk forgatni sütés előtt. A kölesbe keverjük bele a medvehagymát, az újhagymát, 1 tojást, és a reszelt trappista sajtot.

Spenótos köles

Spenótos köles

Hozzávalók: közel 1 kg spenót 1 bögre köles só frissen őrölt bors 1 evőkanál vaj 3 gerezd fokhagyma pár evőkanál tejszín parmezán Elkészítés: 1. A kölest 2,5-szeres mennyiségű sós vízben főzzük puhára. 2. A spenótleveleket mossuk meg forró vízben kb. 2 percig, majd tegyük hideg vízbe, hogy ne veszítse el a zöld színét.

Tuti menü