Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvek a témában - Reformkonyha képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Könyvek a témában - Reformkonyha - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Könyvek a témában - Reformkonyha
Keresés
Találatok száma - 8 db
33 étel a paleolit táplálkozás jegyében

33 étel a paleolit táplálkozás jegyében

A receptek mindegyikét kipróbálták, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. A színpompás képek remélhetőleg meghozzák az olvasók kedvét a könyvben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információ egészíti ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Étel Recept Nyilvántartó Program

Étel Recept Nyilvántartó Program

A program segítségével a konyhánkban használt étel receptek tárolhatók el könnyen kezelhető és esztétikus formában. A tárolt recept adatok kereshetők, nyomtathatók és szűrhető az étel típus valamint a jellemző hozzávaló szerint. Kimutatást is készít a program, mely megmutatja, hogy az egyes ételtípusokból hány recept van eltárolva, valamint a jellemző hozzávaló szerint hány ételrecept került rögzítésre.

Gyógyító táplálkozás

Gyógyító táplálkozás

A Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó, modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban. Megismertet a modern táplálkozási alapismeretekkel; a fehérjék és a vitaminok, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a "zöld ételek" (mikro-algák és gabonafüvek), a kalcium és az oxigén szerepével. Közérthetően tárgyalja a kínai orvoslás fizikai és lelki állapotokra vonatkozó gyakorlatát, többek között a nyolc alapelv (a jin és jang hat területe), az öt elem, valamint a belső szervek jellemzőit, szerepét és tünetegyütteseit. Ismerteti a húsközpontú étrendről a jó minőségű állati élelmiszerekkel kiegészített, gabonán és friss zöldségen alapuló táplálkozásra való zökkenőmentes átállás menetét. Részletes regenerációs étrendet kínál a rák, az ízületi gyulladás, a drog- és alkoholfüggőség, az AIDS és más degeneratív betegségek kezelésére. Speciális, parazitafertőzés elleni programját az egyéni testalkathoz igazítja.

Ízek és érzések - előfizethető magazin

Ízek és érzések - előfizethető magazin

A mindennapok egyre nagyobb kihívás elé állítják szervezetünket, mely védekezésképpen olyan tüneteket produkál, ami gyakran még az orvostudomány előtt is ismeretlen. A modernkori civilizációs problémák (depresszió, allergia, hajhullás, gyomorbántalmak, stb.) gyökere - a lelki okok mellett - sok esetben a nem megfelelő táplálkozásban rejlik, melynek egyik oka a tartósítószerekben és adalékanyagokban bővelkedő, nem megfelelő minőségű élelmiszerek fogyasztása. Mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut a megfelelő táplálkozásra. A kényelmi termékek mindinkább előtérbe kerülnek, holott teljes értékű ételeknek nem nevezhetők. Ugyanakkor - a civilizációs betegségeknek és a nemzetközi trendeknek köszönhetően - mind többen keresnek egészséges táplálkozási alternatívákat. Mindezek fényében vettük a bátorságot és elhatároztuk, megreformáljuk az emberek táplálkozását, hogy elhiggyék, ami egészséges az finom is.

Könyv: Aszalás - gyümölcsök, zöldségek, fűszerek

Könyv: Aszalás - gyümölcsök, zöldségek, fűszerek

Részletesen foglalkozik a gyümölcsök, zöldségfélék, fűszer- és gyógynövények valamint a gombák aszalásával. Bemutatja a korszerű aszalóberendezéseket, de olyan leírásokat is közöl, amelyekből az egyszerű aszalóberendezések házilag is elkészíthetők. Rövid tartalom: A tartósítás legegészségesebb módjáról az aszalásról ad gyakorlati útmutatást a könyv. Részletesen foglalkozik a gyümölcsök, zöldségfélék, fűszer- és gyógynövények valamint a gombák aszalásával. Bemutatja a korszerű aszalóberendezéseket, de olyan leírásokat is közöl, amelyekből az egyszerű aszalóberendezések házilag is elkészíthetők. Sokféle ételrecept található a könyvben, amelyek alapján egészen újmódjait is megismerhetjük az aszalványok felhasználásának. Mindenki hsznosan forgathatja a könyvet, akinek kertje van, hiszen az el nem fogyasztott terményekből értékes, finom élelmiszer készülhet télire.

Paleolit táplálkozás

Paleolit táplálkozás

A táplálkozásról szóló könyvek vezérfonala általában két szál szokott lenni. Az egyik, hogy adottnak veszik a nyugati ember mára kialakult étrendjét, a másik, hogy ezen belül próbálnak meg olyan új arányokat javasolni, amelyek az átlag étrendhez képest egészségesebbnek tűnnek. Ez meglehetősen könnyű is, hiszen a ma uralkodó táplálkozási szokások mellett a lakosság 50-60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Szendi Gábor könyve, a Paleolit táplálkozás szakít ezzel a rövidlátó dietetikai szemlélettel és evolúciós vizsgálódásokkal közelíti meg az optimális humán étrendet.

Reform szakácskönyv

Reform szakácskönyv

A szakácskönyv önálló ételként is fogyasztható zöldségeket, salátákat, tésztaféléket tartalmaz, melyek gazdagíthatják a húst kedvelők étrendjét, és remélhetőleg új ötleteket kínálnak a vegetáriánus étkezés szokásait követőknek is.Színes képekkel illusztrált könyv. Ön most egy antikvár könyvet tekint meg, amelynek szerzője Liscsinszky Béla, címe pedig Reform szakácskönyv. A könyvet a Holló és Társa - Online antikvárium kínálja önnek eladásra. Kattitnson ide, ha meg kívánja tekinteni az összes könyvet, amelynek írója Liscsinszky Béla. Kattintson ide, ha az összes könyvet meg kívánja tekini, amelynek a címe Reform szakácskönyv. Ezt az antikvár állapotú könyvet 1990-ben adta ki a(z) Bp. kiadó.

Reformtáplálkozás, méregtelenítés

Reformtáplálkozás, méregtelenítés

Weboldalamon a természetgyógyászaton belül az öngyógyítás, az alternatív gyógyítás módszereivel, a különleges gyógymódokkal, a reformtáplálkozás, méregtelenítés egészségmegóvást segítő és a népi gyógyászat hagyományőrző kiadványaival ismerkedhet. Az egészséges táplálkozás az egészség megőrzés egyik leghatékonyabb eszköze. Az egészség megőrzést alternatív gyógyítási technikákkal, reformtáplálkozással, méregtelenítéssel, böjttel, makrobiotikus és paleolit étrenddel, valamint a bioterápia módszereivel (pl. mozgásterápia, légzésterápia, aromaterápia, fitoterápia, reflexológia, mágnesterápia, masszázs alkalmazásával) lehet elősegíteni.

Tuti menü