Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Medvehagymás receptek képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Medvehagymás receptek - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Medvehagymás receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Ancsika medvehagymás receptjei

Ancsika medvehagymás receptjei

Ígérem nem fog mostantól a csapból is medvehagymás recept folyni. Eltettem a javát (elözö post) ezt a finomságot csak azért sütöttem ma, mert nem tudtam ellenállni a friss növénynek. Még sosem készítettem hasonlót, ez ösbemutató volt a konyhámban. Azt viszont nem ígérem, hogy sosem fogok, mert nagyon finom. A nyers tészta állaga elöször kicsit megijesztett, mert nagyon lágy, krémes. Pici lisztet tettem is a gépbe, míg dagasztott, de aztán a kesöbbiekben nem volt vele gond. Az eredmény lehengerlö, a sülés közben terjengö isteni illatokról pedig ódákat tudnék zengeni. De próbáljátok ki, ígérem nem fogjátok megbánni! Ízelítő: medvehagymás briós, medvehagymás fűszerpaszta, medvehagymás omlett

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves Hozzávalók: 1 jó maréknyi friss medvehagyma levél 2 közepes méretű főznivaló burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 500 ml tejszín (20%) 1500 ml víz só, bors, chili, koriander Elkészítése: a burgonyát, hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a vízbe tesszük. A medvehagyma levelek 1/5 részét felaprítva ugyancsak a vízbe tesszük és főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ha a burgonya megfőtt, levesszük a levest tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

Medvehagyma pástétom

Medvehagyma pástétom

Hát, igen, hozzánk is beköszöntött a medvehagyma...:-) Bevallom, ezidáig én nem is hallottam erről a növénykéről, csak idén először, a többi kedves bloggertárs receptjeit olvasgatva. Aztán kapóra jött, hogy az egyik bio házhozszállítónál újdonságként jelent meg a medvehagyma, így be is rendeltem belőle egy csomaggal (490 Ft volt egy hatalmas csokor). A medvehagyma értékeiről én most nem írogatnék nagyon, megtette előttem Ízbolygó és Fűszeres Eszter is beható részletességgel, úgyhogy őket mindenképp ajánlanám a téma iránt érdeklődőknek!:-) Az első próbálkozás egy pástétom volt, melynek receptjét a Kismama Magazin márciusi számában találtam, és egy névnapi ebéd előételeként szolgáltam fel frissen sült és pirított házikenyérrel.

Medvehagyma szószos nudli

Medvehagyma szószos nudli

Végre tavasz, végre medvehagyma szezon...már nagyon vártam! Télen beérem a szárított verzióval, de a friss, aromás medvehagymával semmi más fűszernövény nem ér fel! A recept saját kreálmány, elkészítése és fogyasztása csak saját felelősségre...:) Hozzávalók: A szószhoz 1 nagy csokor medvehagyma 15 dkg 3,3-as joghurt 1 doboz light cottage 1 kávéskanálnyi frissen facsart citromlé egy marék apróra tördelt, pirított fenyőmag só, kevés bors 2 ek olívaolaj a nudlihoz fél kiló krumpli 1 tojás 15 dkg teljes kiőrlésű liszt só A krumplit apró kockákra vágva puhára főzöm, és krumplinyomóval áttöröm. Megsózom, hozzákeverem a lisztet és a tojást, alaposan összegyúrom

Medvehagymás receptek - többféle

Medvehagymás receptek - többféle

Medvehagyma Aki nem tudja, mi is az a medvehagyma, vagy aki tudja, de több információt szeretne róla, annak ajánlom figyelmébe ezt az oldalt. A medvehagyma, más néven sásihagyma, poszhagyma, vadfokhagyma - 'medve gyógyhatású erővel' rendelkező növény, amit megtalálunk Magyarországon is bükkösökben, tölgyesekben, gyertyános erdőkben. A mai időkre talán kissé feledésbe merült ez a rendkívüli gyógynövény, azonban az utóbbi pár évben megsokszorozódott az érdeklődés eme növény, a medvehagyma iránt. A medvehagymából nagyon finom ételek készíthetők, sőt, még tartósítani is lehet, hogy gyógyhatását ne csak a szezonjában élvezzük. Február végétől április végéig szinte 'szüretelhető', még virágzás előtt. Április végén, májusban virágzik, ekkor már gyűjtése nem célszerű, hiszen a legtöbb hatóanyagot akkor tartalmazza a növény, amikor még nem hajt virágot.

Hirdetés
Sült burgonya medvehagymás pestóval

Sült burgonya medvehagymás pestóval

Medvehagyma és pesto: ezúttal ez a két téma (amiből egy lesz) a legfontosabb. Nem vészes, egyszerűen összeállítható - mégis tökéletes. Előkészítjük a pesto alapanyagait: a pirított mandulát, a medvehagymát, majd ezeket összekeverjük olívaolajjal és parmezánsajttal. A medvehagyma levelét, szárát ledaráltuk, így fogjuk felhasználni. Közben a burgonyákat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd alufóliába tekerjük egyenként a burgonyákat, így sütjük meg. Ezalatt elkészítjük a medvehagymás pestót. Megpirítjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a szeletelt mandulát, végül megszórjuk parmezánnal.

Tuti menü