Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pástétomok - felvágottak helyett képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Pástétomok - felvágottak helyett - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Pástétomok - felvágottak helyett
Keresés
Találatok száma - 23 db
Ajvár - fűszeres krém

Ajvár - fűszeres krém

A balkáni népek egyik jellegzetes, füstös, fűszeres krémje az ajvár, amelyet jellemzően húsokhoz szoktak fogyasztani. Arra felé az ajvár receptje szájról szájra terjed, és igazán nagy kincs ? mi most a saját, egyszerű receptünket osztjuk meg Önökkel. A Gasztro Trend online magazin egyik legfontosabb céljai között szerepel a hazai gasztronómiai kultúra jelenének és jövőjének, valamint a kulináris művészetek (gourmet) bemutatása, különleges és finom ételek és italok receptjeinek publikálásával, illetve vendéglátóhelyek ismertetésével.

Babpástétom

Babpástétom

Makka ehhez is kedvet csinált: megirigyeltem tőle. Gyakran egészen megkímél attól, hogy egyáltalán gondolkodnom kelljen az ebédemen. Igaz, csak az ötletet használtam fel, a sós vízben főtt fehérbabhoz én szemes mustárt, kevés vajat és petrezselymes olajat tettem. Azóta még kétszer készült, egészen beleszerettem. Hozzávalók: 1 kis doboznyi (nettó 240g) sós vízben főtt fehér babhoz 1dkg vaj, 1 púpos ek petrezselyem olajban, 1tk szemes mustár (tehát nem mustármagról van szó!)

Babpástétomok reggelire

Babpástétomok reggelire

Sült babpástétom Hozzávalók: 30 dk száraz bab (Víz/frissítő), 1 fej vöröshagyma (Fém/frissítő), 3 babérlevél (Tűz/Fém/melegítő), pirospaprika (Tűz/semleges), 2 gerezd fokhagyma (Fém/frissítő), 1 citrom leve (Fa/hűtő), 5 dk reszelt torma (Tűz/Fém/forrósító), 1 szelet kenyér (Föld/hűtő), 1 savanyú paprika (Fa/hűtő), 2 ek graham liszt, 1 mk cayenne bors (Fém/forrósító), 1 csokor borsikafű (Fém/semleges), Elkészítése: Az előáztatott babot a babérrel puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk reszelt hagymákat, tormát, az áztatott kenyeret, paprikát, lisztet, borsot, borsikafűvet, és jól összedolgozzuk. Sütőben 200 fokon 30 percet sütjük.

Bazsalikomos pesto

Bazsalikomos pesto

Hozzávalók: 25 dkg bazsalikom 5 dkg fenyőmag 3,5 dkg parmezán sajt 2 gerezd fokhagyma 0,8 dl olívaolaj só bors Elkészítés: A fenyőmagot egy kisebb lábosban állandó kevergetés mellett kis lángon aranysárgára pirítjuk.

Csicseriborsó pástétom

Csicseriborsó pástétom

Mit kenjünk a kenyérre, ha vajat, kőrözöttet, stb, nem lehet? Hát hummuszt! Ez egy csicseriborsóból készült, tartalmas, pikáns pástétom. Friss, ropogós kenyérre kenve ugyanolyan finom mint az eredeti pitában! Hozzávalók: 1,5 bögre csicseriborsó, éjszakára beáztatva 1 tk só 3 gerezd fokhagyma 3/4 bögre szezámmag krém (tahini) 1/2 bögre friss citromlé (illetve még több, ízlés szerint) pirospaprika 2 ek petrezselyem 2 tk oliva olaj

Hirdetés
Cukkinikrém gyorsan

Cukkinikrém gyorsan

Az étel pedig a cukkinikrém... hirtelen nem tudtam jobbat kitalálni, amit pirítósra tehetnék :D Én kérek elnézést. Egyébként szerintem -és barátnőm szerint is- finom lett. (Mert volna mást mondani... ;) ) További előnye, hogy gyorsan kész van. Kell hozzá (2 személyre): 1 kisebb salátacukkni (megnéztem a zacskót, 28 dkg volt :D ), fél citrom leve, egy evőkanál friss pesto, ízlés szerint só, bors, egy kis fej hagyma, két gerezd fokhagyma, néhány kanál olaj a sütéshez. A cukkinit megmostam, de nem hámoztam meg. Felszeletetlem, egy kicsit lesóztam. Addig a hagymát finomra vágtam, olaj és víz keverékén megpároltam, mikor már majdnem jó volt, belenyomtam két gerezd fokhagymát. Kiszedtem, félretettem. A cukkniket átsütöttem.

Gombás pástétom

Gombás pástétom

Hozzávalók: 5 dkg margarin 2 kis fej v.hagyma 1 fej fokhagyma 25 dkg gomba 2-3 dkg friss barna kenyér darálva 10 dkg túró szerecsendió só bors Elkészítés: Az aprózott hagymákat megpirítjuk a margarinban, kb. 3 perc. Hozzáadjuk a darabolt gombát,15 perc párolás,-míg el nem fő a leve,fedő nélkül még tovább. ..

Házi vega pástétom - szójás

Házi vega pástétom - szójás

Hosszú ideje magam készítem a kenyérre valóinkat, általában zöldségkrémeket ( pl. padlizsán, karfiol ), de előfordul, hogy simán megelégszünk a vajas kenyérrel ( növényi margarinnal ) is, s mindehhez tetemes mennyiségű nyers zöldséget, csírát vagyunk képesek elpusztítani. A baj az, hogy az évek során kezdtük megunni a repertoáromat, ki kellett találni valami újat.

Karfiolkrém

Karfiolkrém

Kend pirítósra, majd élvezd lágy ízét, a szádban szétolvadó harmóniát! Könnyű és finom! Hozzávalók: 1 kis fej karfiol1 dl tejföl1 db citromolívaolaj1 evőkanál mustár1 fej vöröshagymasóborsőrölt szerecsendió1 csokor zeller zöldje1 csokor petrezselyem8 szelet kenyér1 kis fürt szőlő

Hirdetés
Kennivaló cukkinikrém

Kennivaló cukkinikrém

Volt egy nagyobb cukkini a hűtőszekrényben és kívántam valami új kennivalót... Eddig csak majonézesen készítettem cukkinit vagy tököt, de ez az alábbi változat finomabb. Cukkinikrém Hozzával ók: 1 nagyobb cukkini, 1 cikk duci fokhagyma, só, bors, olívaolaj, két darab főtt tojás, 1 kk mustár, kevés citromlé, 5 dkg vaj

Kenyérre való - csicseriborsókrém

Kenyérre való - csicseriborsókrém

Nagyon szeretem a kennivalókat, ezért majdnem hetente készítek valamilyent. Ezáltal a gyerekek is megszokták és megszerették a különböző ízű, kenyérre kenhető szendvicskrémeket. A csicseriborsó krémet is több féle ízesítéssel lehet elkészíteni. Nálunk a következő recept vált be, amit mindkét gyerek nagyon szeret.

Kenyérrevalók

Kenyérrevalók

Milyen recepteket találsz ezen az oldalon? Kedved támadna egy olaszos gombakrémre, vagy szeretnéd tudni, hogyan készül a padlizsánkrém, csicseriborsókrém, Zakuszka, Hummus, Répakrém, Lencsekrém, Sárgaborsókrém, vöröslencsekrém, tofu, ketchup, mustár? Részletes receptleírásokat olvashatsz, bio alapanyagokból, teljesen vega módra.

Padlizsánkrém gyűjtemény

Padlizsánkrém gyűjtemény

Az erdélyi padlizsánkrémnek többfajta variációja létezik: paradicsommal és paradicsom nélkül, valamint elkészítési módja is többféle lehet. Mindenkinek van egy tuti receptje, és esküszik a sajátjára. És lehet vitázni azon, hogy majonéz vagy hagyma kell-e bele, joghurttal vagy olajjal finomabb... Mi azt gondoljuk, érdemes ezt is variálni, hangulat szerint újítani! Ehhez adunk néhány ötletet...

Padlizsánkrém házi majonézzel

Padlizsánkrém házi majonézzel

Mindenkinek megvan a maga padlizsánkrém receptje. Nekem is! Sokfélét olvastam már: görögöset joghurttal, észak-afrikai ihletésűt, olaszosat, erdélyit. Nálunk a majonézes erdélyi a nyerő, bár egyszer, majd, kipróbálom a joghurtosat is. Szerintem a padlizsán az a fajta zöldség, aminek annyira fantasztikusan jó az íze sülve, hogy érdemesebb hagyni a kevesebb-több elvet érvényesülni: kevés, de jó minőségű hozzávaló = remek végeredmény!

Paradicsomkrém

Paradicsomkrém

Gondoltam megosztok egy újabb receptet, ma kaptam, kipróbáltam, felírom magamnak. 2 kis doboz paradicsompüré 8 dkg füstölt sajt 2 ek olaj 4 gerezd fokhagyma 1 teáskanál vegeta csipetnyi bors 2 ek (zab) korpa kevés víz

Pástétom receptek

Pástétom receptek

Unalmasnak és egyhangúnak találhatjátok az állandó felvágottas vagy vajas-sajtos kenyeret... Fogadjátok szeretettel ezeket a receptötleteket, hogy mit is kenjünk gyermekünk vagy saját magunk szendvicsére. Természetesen az alábbi recepteknek rengeteg variációja lehetséges, pl. a Padlizsánkrémet sokan paradicsompürével készítik. Én anélkül szeretem jobban. Erre mondják, hogy ízlések és pofonok. Bátran használjátok fűszereiteket, hogy a család ízlésére alakíthassátok a kenyérre kenhető "csodákat"... Természetesen ezeket a teljesség igénye nélkül írtam, azokra fektettem hangsúlyt, amit gyorsan és egyszerűen, aránylag kevés hozzávalóval el tudok készíteni és kicsi családom is szeret. A megkent kenyereket díszíthetitek zöldségekkel: csírákkal, paradicsommal, paprikával, reszelt répával, reszelt céklával, és ami még otthon található! Ígérem, hogy ezt a gyűjteményt bővíteni fogom!

Pesto

Pesto

A pesto az olasz konyhából származó közkedvelt termék, ami sokoldalúan használható fel. Konyhakész változata élelmiszerüzletekben megvásárolható, de a pesto hívőknek érdemes házilag elkészíteni. Az eredeti szárított paradicsomos és bazsalikomos mellett - üzletekben elsősorban ezeket vásárolhatjuk meg - rengeteg más variációban is elkészíthetjük a pestot, egyszerűen és gyorsan, házilag.. A következőkben négy különböző pesto változatot ajánlunk. Bármelyik pesto változat kiválóan alkalmas alapételként arra, hogy sokféle étel elkészítéséhez felhasználjuk.

Tuti menü