Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Reformtáplálkozás - ötletek képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Reformtáplálkozás - ötletek - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Reformtáplálkozás - ötletek
Keresés
Találatok száma - 11 db
A reformkonyha

A reformkonyha

Mostanában, a rohanó világunkban már az emberek többségének nincs sem ideje, sem ereje ahhoz, hogy megfelelően és változatosan táplálkozzon. Ami súlyfelesleghez, rossz közérzethez, fáradékonysághoz és erőtlenséghez vezet. Itt volt hát az idő arra, hogy megérkezzen a reformkonyha. Mit is jelent ez? A reform mindig valamilyen újításra, valamiféle előrehaladásra utal. Itt is erről van szó. A reformkonyha esetében nem csupán egy konkrétan behatárolt, szabályos diétáról beszélünk. Ez egy összefoglaló név, és az összes olyan étrendet tartalmazza, amelyben a hangsúly a teljes értékű táplálkozáson és a megfelelő arányokon van. A reformkonyha alapja, hogy étkezzünk változatosan. Ne ragadjunk le kizárólag néhány ételnél, ismerkedjünk meg új és új élelmiszerekkel, ízekkel. A reformkonyha nem mondja meg például, hogy csak húst vagy csak növényi táplálékot kell enni, hanem ehelyett az egyensúlyra törekszik. Azt is mondja, hogy lehetőleg ne együnk egyszerre sokat, hanem inkább étkezzünk 4-5 alkalommal, de akkor kisebb adagokat. Ekkor is kényelmesen, nyugodt körülmények között együnk, ne gyorsan kapkodva be a falatokat.

Bio búzafűlé

Bio búzafűlé

A búzafűlé segít helyreállítani a szervezet egyensúlyát, a szervezet működését pozitívan befolyásolja. Intenzíven méregtelenít, tisztít, lúgosít. Javítja a közérzetet, csökkenti a fáradékonyságot, növeli a teherbírást. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, melyre szervezetünknek szüksége van.

Fitt Nők, Női Egészség Magazin

Fitt Nők, Női Egészség Magazin

Egészségesebben és fittebben élni egészséges táplálkozással, életmódváltással. Témák: egészség, fogyókúra, diéta, testmozgás, alakformálás, reformtáplálkozás, méregtelenítés, savtalanítás, lúgosítás. Küldetésünknek tekintjük, hogy lehetőleg minél több nőhöz eljussanak olyan információk, mellyel egészségüket pozitív irányba tudjuk befolyásolni. Szeretnénk, hogy mindenki szembenézzen a ténnyel, hogy veszélyeknek vagyunk kitéve táplálkozásunk, kozmetikai szereink, és egyéb szennyező anyagok által. Célunk, hogy Élj tudatosan! Legyél tudatos vásárló! Őrizd meg egészséged! Szeretnénk, ha oldalunk segítségével az egészség, életerő, energia fényét be tudnád engedni magadhoz.

Fogyókúrás receptek

Fogyókúrás receptek

Gondolt már arra, hogy esetleg nem megfelelő a választott diéta az Ön számára? Ebben a tekintetben is elmondható, hogy két szervezet nem működik egyformán. Hogy biztosan megtalálja az egyéni adottságainak és életvitelének megfelelő fogyókúrát, érdemes ellátogatnia honlapunkra, mely a diéta és az egészséges életmód témáját veszi górcső alá. Nálunk mindent megtudhat a legnépszerűbb fogyókúrákról, az egyes módszerek buktatóiról, sőt, a sokak által kedvelt étrend kiegészítőkről is olvashat, hogy sikerüljön a legmegfelelőbbet megtalálni.

Főzőtanfolyamok - Tanulj meg okosan főzni!

Főzőtanfolyamok - Tanulj meg okosan főzni!

Kurzusaimon egészséges alapanyagokból, kíméletes főzési technikákkal tanulhatnak meg új recepteket az érdeklődők. Minden ki lehet próbálni, közösen főzünk, az ételeket helyben elfogyasztjuk, vagy haza lehet vinni. Közben beszélgetünk arról, hogy a hétköznapokban milyen változtatásokat érdemes beiktatni az étrendünkbe.

Házias ebéd 5 perc alatt!

Házias ebéd 5 perc alatt!

A Star Menü Plus Kft. házias készételek forgalmazásával foglalkozik, melyek a legmodernebb technológia alkalmazásának köszönhetően, nem tartalmaznak hozzáadott tartósítószert, mégis 28 napig elállnak. A termékek interneten keresztül megrendelhetők és Budapest területén házhozszállítás igényelhető. Termékeinkről és szolgáltatásainkról bővebben honlapunkon olvashat!

Makrobiotika

Makrobiotika

A makrobiotika kialakulásáról A távol-keleti szemlélet szerint az emberi szervezet energiaegyensúlyát a Yin és a Yang típusú kozmikus energia antagonisztikus és komplemen- ter áramlásának harmóniája tartja fenn. Az energiaáramlás a meridiánokon keresztül történik, ezért a távol-keleti orvoslás a gyógyítást is a meridiánrendszerre dolgozta ki, például: akupunktúra, akupresszúra, stb. Az emberi szervezet gyökerének a bélrendszert tekintik s hangsúlyozzák, hogy egészségünk emésztőrend- szerünk állapotától függ. Ezért lehetséges, hogy igen különböző betegségeket a nekik megfelelő diétával gyógyítsanak meg. De még könyebb természetesen a megelőzés. George Oshawa és Michio Kushi a tradicionális japán étkezés alapján dolgozta ki a Yin-Yang egyensúlyt optimálisan szolgáló étkezést, amelyet makrobiotikának neveztek el. Az élelmiszerek Yin-Yang skálán történő elhelyezésével könnyen belátható, hogy táplálékunk úgy biztosítja legjobban az egészséget, ha a skála közepén elhelyezkedő gabonákból, zöldség- félékből valamint hüvelyesekből állítjuk össze ételeink legnagyobb részét. A makrobiotika az élelmiszerek és a szervek, szervrendszerek öt elem-tana szerinti besorolásával mind az egészség megtartására, mind a betegségek gyógyítására biztonságos és minden káros mellékhatástól mentes, szelíd gyógymód.

Makrobiotika

Makrobiotika

A helyes táplálkozás és életmód alapja a makrobiotika mely szakszerűen összeállított diétával gyógyításra is alkalmazható. A főzés során pontosan figyelembe vesszük az egyén testfelépítését, eddigi étkezési szokásait, valamint a környezeti tényezőket pl.: időjárás, évszakok váltakozása. A szellemi és fizikális felfrissülés már két-három hét alatt is érezhető. Egészségünk ennyit igazán megér!

Reformkonyha

Reformkonyha

Reformkonyha A változatosság gyönyörködtet - tartja a mondás. A természetes táplálkozás kinek-kinek hitvallás, életforma, gyógyír vagy csak változatosság. Születésünktől kezdve nagy szerepe van az étkezésnek. A szakemberek utasítását pontosan követve betartjuk az étkezés idejét, ügyelünk a mennyiségre, és fontosnak érezzük, hogy csak a legjobb ételt adjuk gyerekünknek. Mindeközben várjuk az eredményt: a súlygyarapodást, a növekedést, egyszóval a kiegyensúlyozott fejlődést. Az idő múlásával változik az étel milyensége és mennyisége, és lassan kialakulnak táplálkozási szokásaink. Hogy mit, mennyit és hogyan eszünk, két dologtól függ. Az egyik, hogy hogyan tápláltak bennünket gyerekkorunkban, a másik pedig, hogy az üzletekből és a piacról mit tudunk beszerezni. Meglévő ismereteinket azonban bővíthetjük, hiszen modern korunk sok információval szolgál. Tudjuk, hogy vannak fehérjék, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok. Kalória- és energiatáblázatok segítenek eligazodni bennünket. Gyarapíthatjuk tudásunkat előadásokon, szakkönyvekből, a sajtóból. Közben persze ízlésünk is változik. Esetleg korábban számunkra ismeretlen nézeteket magunkénak vallunk, másfajta ételeket eszünk, más életritmust alakítunk ki. Önök már bizonyára sokat hallottak reformtáplálkozásról, natúrkonyháról, természetes életmódról. Bőven esik szó erről, rádióban, televízióban és az írott sajtóban.

Hirdetés
Reformkonyha jó étvággyal

Reformkonyha jó étvággyal

Napjaink egyik legdivatosabb főzéssel kapcsolatos kifejezése a reformkonyha. Sokan gondolják, hogy az áttérés az egészségesebb táplálkozásra megterheli a péntárcánkat, mi azonban tudunk három érvet, hogy miért nem kell félnünk a reformkonyha többletköltségeitől! A reform szó önmagában valaminek a megújítását, újragondolását jelenti - jelen esetben a konyháét, a táplálkozásét, a főzését. A reformkonyha a jobb életminőséghez vezető út egyik eszköze. Egyik javaslata, hogy az általában megszokott három helyett naponta négyszer-ötször együnk, azonban akkor se rengeteget, hanem mindig csak kisebb, kényelmesebb adagokat. De emellett nem határozza meg pontosan, hogy ezt vagy azt együnk, vagy ne együnk. Néhány dologból azért mértékletességre int, vagy arra, hogy jobban odafigyelve válasszuk ki, mit eszünk.

Tudomány és életmód

Tudomány és életmód

Tóth Gábor vagyok, szakmámat tekintve okleveles élelmiszeripari mérnök és táplálkozáskutató. Országszerte előadásokat tartok különböző egészségvédelmi, életmód-központú témákról, hangsúlyt helyezve a prevencióra, az egyéni szokásokra, személyes felelősségünkre. Hazánkban egyre nagyobb igény mutatkozik az egészségvédő életvitel iránt, azonban sajnos ez is az ún. egészség-business részévé vált. Sokan és sokféleképpen szeretnének meggazdagodni mások betegségén, így meglehetősen kaotikus állapotok alakultak ki napjainkra az egészségvédő életmód területén. Igazságok és csúsztatások különös keveréke forog nap mint nap a köztudatban és gyógytermékek garmada vesz körül bennünket. Mindezek hátterén - véleményem szerint - szükséges kitisztázni számos általánosan elterjedt kérdéskört annak érdekében, hogy a szükséges táplálkozás-élettani-, biokémiai ismeretekkel nem rendelkező emberek is szabadon tudjanak dönteni az egészségvédő életvitel területén.

Tuti menü