Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vegetáriánus blogok képes leírás - Reform konyha.tlap.hu
részletek »

Vegetáriánus blogok - Reform konyha.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: reformkonyha.tlap.hu » Vegetáriánus blogok
Keresés
Találatok száma - 24 db
Adélkonyha

Adélkonyha

Bemutatkozás Makrobiotika-hosszú élet " Amíg ételünk rossz, arra, hogy életünk rendeződjék, nem számíthatunk.S amíg személyes életünk rendetlen, nem számíthatunk arra, hogy világunk nagy bajai eltűnjenek." Hamvas Béla :Gyümölcsóra

Alkotó

Alkotó

Alkotás: ételek, ajándékok, lakásdekoráció, blog, bármi. Nem vagyok elkötelezett egy technika iránt sem, és nem is vagyok profi semmiben, inkább csak többnyire lelkes. Vegetáriánus ételek kisgyermekes anyukától.

Cseppméz

Cseppméz

Amit szeretünk:zöldség,gyümölcs,sajt,és a hasunk. Amit nem eszünk:husi. Amink van:étvágyunk. Amink nincs:Időnk:) A blogon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, húsmentes receptek találhatók.Ajánlom minden kismamának,aki egész nap a csemetéje után rohangál,és csak parányi ideje jut a főzésre:)

Dulmina tündérkonyhája

Dulmina tündérkonyhája

Imádok alkotni a konyhában, és persze utána élvezni az elkészített ételeket, italokat. Fontosnak tartom, hogy ami az asztalra kerül, az ne csak finom, de tápláló is legyen. Ennek jegyében teljes értékű, minél kevésbé feldolgozott alapanyagokat használok. Alapnak a helyben termesztett, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket tekintem, ezek mellé kerülnek a különféle gabonák, hüvelyesek, olajos magvak. Bár ételeim-italaim túlnyomó többsége megfelel a vegetáriánus étrendnek (sőt, vegán fogások is akadnak szép számmal), nem vagyok elkötelezett vegetáriánus. Tojást nem, tejtermékeket időnként használok, valamint olykor-olykor hal is előfordul nálam az étlapon. A tolerancia jegyében néhány fogásomnak húsos változata is van, így vendéglátóként többféle ízléshez alkalmazkodva is tudom tálalni az ételt. Munka mellett napi rendszerességgel főzök, így előnyben részesítem az egyszerűen, de legalábbis kevés munkával (és kevés mosatlannal) elkészíthető ételeket. Szeretem a természetes dolgokat a maguk valójában, így visszafogott vagyok mind a hőkezelés, mind a fűszerezés terén. Receptjeimet és az ezzel az életmóddal kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg ebben a blogban.

Édes kötelesség

Édes kötelesség

Két kislányom immáron óvódában tengeti a hétköznapokat, már nem "ülök itthon velük",lassan kezdek én is visszatérni a dolgozó emberek közé ( masszőrködöm ) :o) Főzni meg továbbra is muszáj, szerencse, hogy ez nem gond. Húst továbbra sem eszünk, meg tojást sem, elvétve akad, hogy egy kis sajt vagy joghurt kerül a tányérunkra, de a társításra ( testkontroll ) továbbra is igyekszünk figyelni. A blogban sok zöldséges, szejtános, gabonás ételt találtok, néha egy kis édességgel kiegészítve. Kellemes olvasást és főzést kívánok Nektek is!

Hirdetés
Etu kedvenc receptjei

Etu kedvenc receptjei

10 éves korom óta vegetáriánus vagyok. Egyszerűen nem szeretem a húst. Amióta férjnél vagyok, és főzök, nagy lelkesedéssel kutatom-keresem a jó recepteket. Vannak kedvenc vega-gasztro-blogjaim, főleg ezekből rakosgatom fel ide az én kedvenceimet. Olyanokat, amiket magam is elkészítettem, és szeretek. A fotók minősége nem mindig a legjobb, ezt nézzétek el nekem, nem vagyok egy fotóművész... :)

Harmóniakonyha

Harmóniakonyha

Majdnem megszüntettem a blogot. Mert úgy voltam vele, hogy egyrészt senki sem használja a recepteket, mert igazából a zöme saját kísérletezés és olyan receptek is vannak fent amik vagy ehetetlenek vagy nem túl ízesek és egyébként is végtelenül egyszerűek... Aztán rájöttem hogy ezt az egészet nem mások miatt kezdtem el, hanem magam miatt, hogy lássam a haladást (ha sikerül) és legyen egy hely ahol az 'ügyetlenkedéseim' = receptjeim, elkészített ételeim fent vannak normális formában. Ez mind itt én vagyok, voltam, úgyhogy úgy döntöttem végül, hogy marad... Sőt! Folytatni szeretném.... Mert amúgy egy meredek lejtéssel sikerült visszatérni a régi kerékvágásba, a 'hagyományos' ételekhez, ez az oka annak hogy október óta gyakorlatilag nem jelentkeztem... Hosszú lenne leírni miért, meg nem is fontos, most már csak előre szeretnék nézni... Nem szoktam fogadkozni, úgysem tartom be, de célként megjelöltem magamnak az egészségesebb étkezésre való visszaállást... nagyon remélem hogy semmi sem fog az utamba állni... Még nem tudom mikor térek vissza receptekkel, viszont a blog már új, csini, lendületes, színes dizájnt kapott! :)

Kertkonyha

Kertkonyha

A Kertkonyha blog tej- és tojás- és húsmentes recepteket tartalmaz; salátáktól, levesektől a főételeken át az édességekig nagy választékban. A blogon különféle ízlésvilágokat szerepeltetek, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt. Foglalkozom a szezonális élelmiszerekkel, konyhai tippeket, főzési ötleteket adok. Az ételeket saját fotókkal illusztrálom. Emellett az oldal kereshető hozzávalókra, ételtípusokra is. Az oldalról ingyenes receptfüzet letölthető. Ajánlom vegetáriánusoknak, vegánoknak, ételallergiásoknak, és mindenkinek, akit érdekel az egészséges élet és tudatos táplálkozás.

KryaSpirit - Vegalife

KryaSpirit - Vegalife

Az egészséges táplálkozás elkötelezettje vagyok, a vegán és a nyers étkezés között valahol félúton. Imádok főzni, és mivel családom többi tagja megrögzött húsevő, nem csak zöldségek szerepelnek az étlapon....

Hirdetés
La Cuisine d'Adéle

La Cuisine d'Adéle

Adéle A főzés és a gasztronómia - s hogy mindezt még egészségesen is lehet művelni - számomra mindennapi foglalatosság, önmegvalósítás, hobbi, terápia. Épp úgy rajongásig szeretek olvasni, beszélgetni róla, mint kipróbálni új és elkészíteni már bevált recepteket. Kedvenceim az olasz, a francia, a görög, az arab és az indiai konyha. Padlizsán, cukkini, gomba. No, meg a sajtok: keménytől a lágyig, fehértől a kékig.

Lét-tudatos konyha

Lét-tudatos konyha

Természettel harmóniában álló életformára törekszem, 4 gyermekem van. Táplálkozásomban és életmódomban a két fő irányelv: az élőlények tisztelete és az egészség megőrzése. Hús- és tojásmentes ételeket készítek, tej elvétve (azaz szinte vegán). Kedvencem az indiai konyha illetve a régi korok ételei.

Mannárium

Mannárium

Cukkinis-zabpelyhes-szójás fasírt - egy receptötlet a blogból: Egy rész reszelt (nagylyukun) cukkínit,egy rész szójás fasírtport,egy rész zabpelyhet és annyi vizet,amitől jól tapaszthatóvá válik,összekeverek.Esetleg még picit lehet sózni.Rövid ideig állni hagyom,majd lapos korongokat formázok belőle és kevés olajon aranybarnára sütöm mindkét oldalát.

Mindennapi receptek

Mindennapi receptek

A mindennapi főzéseim és kóstolásaink receptjeit tartalmazza a blog, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az egészséges ételek készítését és fogyasztását népszerűsítsük. A fotók elkészítését férjem vállalta magára, a rosszaktól eltekintve ő készíti a fotókat, mivel a fotózás az egyik hobbija. Így a blog fejlesztése közös feladatunk. :)

Moha vegetáriánus honlapja

Moha vegetáriánus honlapja

Vegetárinus táplálkozás, vegetarianizmus Moha vegetáriánus honlapja 1993 óta vagyok vegetáriánus, 2006-tól pedig vegan. Hamar megtapasztaltam, hogy a vegetáriánus életmód egészségesebb (sokkal kevesebbszer vagyok beteg, mint előtte). A kezdetben egészségügyi hozzáállás erkölcsi kérdéssé vált. Már elvből nem vagyok hajlandó senkit megenni. Sokszor teszik fel a kérdést: "Hogy, hogy? De hát akkor mit eszel?" Eleinte ez számomra is fejtörést okozott, hiszen nyilván nem abból áll a dolog, hogy ezen túl nem rakok semmit a vajas kenyérre, és üresen eszem a főtt krumplit. Kevés időt töltök, főzéssel, inkább a gyorsan elkészíthető, egyszerű ételeket kedvelem. De a rengeteg féle zöldségből, gyümölcsből nagyon sok ízletes, vegetáriánus étel készíthető. Remélem a receptek segítséget nyújtanak ebben. Elkészítettem ezt az oldalt, hogy minél kevesebben álljanak hasonló tanácstalansággal a táplálkozásnak ezzel a valójában természetes és ősi formájával szemben. Szeretném népszerűsíteni a vegetarianizmust, és az érdeklődőktől a már régóta vegan módon élőkig mindenki számára hasznos honlapot működtetni.

My little vegan kitchen

My little vegan kitchen

Ez vagyok én Anett Kezdő konyhatündér és mániákus szakácskönyvgyűjtő... Azt hiszem ez mindent elárul rólam! Kedves vegetáriánus blog, érdemes néhány pillantást vetni rá, és akár rendszeres olvasóvá is válni.

Szilda kipróbált receptjei

Szilda kipróbált receptjei

Csak egy recept a blogból: Paradicsomos padlizsán Sokat járunk görög kifőzdékbe, hisz náluk mindig lehet számítani finom, és húsmentes kajára. Nagy kedvencem a falafel, aminek otthoni elkészítése még sosem sikerült mutogatni valóan. Bár rajtam kívül mindenki elégedett volt vele. De most nem erről a fasírtféleségről szeretnék beszélni. Mai választásom a paradicsomos padlizsános talán leginkább ragu... Fontos hogy eltaláljuk a megfelelő állagot, legyen sok petrezselymünk, mert az a lelke, és fő fűszere. Hozzávalók: 2db érett padlizsán 1 fej hagyma 4dl paraicsom lé 5db egész paradicsom(vagy egy konzerv) 3csokor petrezselyem só bors, fokhagyma(ízlés szerint)

Vajaspánkó

Vajaspánkó

A vegetáriánus blog témái: vegetarizmus, bio termékek, indiai ételek, környezetbarátság, és minden, ami csokoládé. Vajaspánkó blogja nagyon színvonalas, képekkel illusztrált reform és vegetáriánus recepteket találsz rajta.

Tuti menü